SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dit zijn de vijf meest stijlvolle voetballers van de Asian Cup

Waar de Nederlandse ogen vooral gericht zijn op de Afrika Cup, daar is er op een ander continent nog een groot toernooi aan de gang: de Asian Cup 2024. Hoewel er genoeg van het voetbal te genieten valt met de wereldklasse van onder andere Son Heung-Min, Kaoru Mitoma en Mehdi Taremi, daar kijken wij bij Life After Football verder dan de prestaties op het veld. Wij richtten onze blik op de outfits van de spelers en hebben voor jou de vijf meest stijlvolle voetballers van de Afrika Cup op een rijtje gezet.

Vijf meest stijlvolle voetballers Asian Cup

Son Heung-Min

We trappen af met de absolute ster van de Asian Cup: Son Heung-Min. De Zuid-Koreaan is één van de beste spelers ter wereld en smaakmaker in de Premier League. Vanwege zijn enorme populariteit in zowel Europa als Azië is Son het ideale uithangbord voor merken om beide werelddelen en markten aan te spreken. Eerder schreven wij al uitgebreid over de verweving van de fashion- en voetbalwereld, waar Son de belichaming van is. Zo werkte Son al samen met Burberry, Calvin Klein, Samsung, Pepsi en vele ander grote, wereldwijde merken. Ook zagen wij Son al eens bij de London Fashion Week, waar hij ongetwijfeld inspiratie heeft opgedaan voor zijn outfits.

Son Heung-min op de London Fashion week
Son Heung-Min voor Burberry

Ritsu Doan

Ritsu Doan is geen onbekende van ons. De Japanner maakte furore op de Nederlandse velden bij FC Groningen en PSV. De handige middenvelder imponeerde on and off the pitch, wat hem een meer dan terechte nominatie voor de Life After Football Fashion Player Award opleverde. Doan verscheen dus voor onze camera’s wat de volgende toffe beelden opleverde.

Ritsu Doan voor de camera van Life After Football
Ritsu Doan voor de camera van Life After Football

Jackson Irvine

Jackson Irvine is misschien wel onze favoriet in deze lijst en geldt als een waar fashion icoon. De middenvelder speelt met Australië op de Asian Cup, waar hij bij het clubvoetbal uitkomt voor het Duitse St. Pauli. Irvine combineert retro voetbalitems in zijn klassieke stijl. En dat levert prachtige beelden op als je het ons vraagt.

 

Jackson Irvine
Jackson Irvine
Jackson Irvine

Hwang Hee-chan

Hwang Hee-chan is de volgende in deze eervolle lijst. De Zuid-Koreaan is landgenoot van Son Heung-min en doet qua stijl zeker niet voor hem onder. De middenvelder annex aanvaller voetbalt al enige tijd in Europa, maar kent dit jaar een enorm succesvol seizoen voor Wolverhampton Wanderers in de Premier League. Hwang Hee-chan wist in 20 wedstrijden al 10 keer (!) het net te vinden voor de middenmoter Wolves. En ook buiten het veld is het raak.

Hwang Hee-chan
Hwang Hee-chan

Alireza Jahanbakhsh

Ook Alireza Jahanbakhsh is natuurlijk geen onbekende bij het Nederlandse publiek. De Iraniër speelde onder meer succesvol voor NEC, AZ en het Engelse Brighton & Hove Albion, waarna hij terugkeerde naar Nederland om bij Feyenoord te gaan voetballen. Vanwege zijn gevoel voor stijl kon Jahanbakhsh, net als Ritsu Doan, rekenen op de eervolle nominatie voor de Life After Football Fashion Player Award.

Alireza Jahanbakhsh voor de camera van Life After Football
Alireza Jahanbakhsh

En zoals gezegd, er is op een ander continent nog een spectaculair toernooi aan de gang: de Afrika Cup 2024. Ook hier lieten wij ons oog vallen op de meest stijlvolle spelers.