SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DIESEL introduceert transgenderfilm tijdens Gay Pride

Voorlopig zijn grote evenementen nog uit den boze. Zo ook niet de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam. Deze wordt traditiegetrouw altijd afgesloten met de beroemde Canal Parade. Dit jaar is alles anders en worden festivals virtueel gevierd, zo ook Pride. DIESEL komt onder andere met de transgenderfilm ‘Francesca’.

‘Francesca’ is een korte film over een jonge vrouw die geboren is als jongen, gespeeld door model en activist Harlow Monroe, en waar religie en vrijheid samen komen. Regisseur François Rousselet toont op intieme wijze Francesca’s transitie, haar tegelijkertijd christelijke verlangen en de omarming van haar nieuwe identiteit. In een van de laatste scenes betreedt ze een klooster, waar ze haar DIESEL-denim verruilt voor een “habijt”. De DIESEL transgenderfilm is baanbrekend en zal voor veel mensen uit de transgendergemeenschap herkenbaar zijn.

IAN ISIAH X DIESEL PRIDE 2020 CAPSULE + Transgenderfilm

Vrij zijn

De film ademt DIESEL’s For Succesful Living-filosofie: vrij zijn in wie je bent en het volgen van je geluk. Hiermee treedt ‘Francesca’ in de voetsporen van eerdere kenmerkende progressieve campagnes van het label.

Als onderdeel van de Pride-maand heeft DIESEL de handen ineen geslagen met de wereldberoemde club, Club Quarantine, en zal eind juni het allereerste digitale wereldwijde 24-uursfeest plaatsvinden op Zoom waar ‘Francesca’ tevens in première gaat. ‘No matter what or where, there is no substitute for community’, aldus de organisatoren die met dit project vele steden over de hele wereld zal verbinden.

Naast ‘Francesca’ heeft DIESEL ook een Pride-capsule uit 2020 uitgebracht. De opbrengst hiervan zal naar twee transgemeenschappen gaan. Het SF LGTB (San Francisco Lesbian Gay Bisexual Transgender) en de TGEU (Transgender Europa).

Check hieronder de film ‘Francesca. A Diesel film’.

 

Nog meer lezen op het gebied van fashion? Check hier ook The North Face-collectie.

Pride collectie

Naast deze film komt DIESEL ook met een 2020 Pride-collectie. Speciaal voor iedereen die dit jaar de Gay Pride moet missen.