SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De sportieve kledingstijl van Ajax-icoon Dušan Tadić

Aankomende maandag weten we het eindelijk: welke speler kroont zich tot Fashion Player 2023? Ashleigh Weerden, Ricky van Wolfswinkel, Ismael Saibari, Eloy Room en Bart Nieuwkoop verdienen het allemaal, maar er kan maar één iemand de prestigieuze prijs in de wacht slepen. Om alvast voor te bereiden op aankomende maandag, kijken we in onze wekelijkse rubriek Dive into Archive naar de winnaar uit 2018: Dušan Tadić.

Dušan Tadić

Spannende strijd

Ook in 2018 was het bloedstollend spannend. Vince Gino Dekker, Urby Emanuelson, Jorrit Hendrix, Jeremiah St. Juste en Dušan Tadić gingen met elkaar de strijd aan en uiteindelijk was het de aanvoerder van Ajax die er met de overwinning vandoor ging. Hij ontving van Regi Blinker zijn prijs en dat kunnen we niet onterecht noemen. De Serviër was op het moment van de uitreiking pas een paar maanden bij Ajax, maar wist direct zijn stempel, zowel binnen als buiten de lijnen, te drukken.

De stijl van de aanvaller verschilt met de jaren. Zo droeg hij in zijn jonge jaren in Servië nog hele andere kleren: ‘In die tijd droeg iedereen vooral sportieve kleding. Ik kleed me nog altijd graag sportief, maar m’n look is wel serieuzer geworden dan toen. Het is gewoon fijn om je wat eleganter te kleden. Mijn stijl is vrij simpel. Mode is zeker geen hobby van me, maar een stijl ontstaat gewoon vanzelf. Het is alsof ik me, als ik me goed kleed, vanzelf ook goed voel.’

Genieten in Amsterdam

Afgelopen zomer maakte Tadić de overstap naar Fenerbahçe SK. De spelmaker verliet hierdoor een stad waar hij echt van houdt: ‘Amsterdam is prachtig. Het is een van de beste plekken om te wonen en te werken in Europa. Ik geniet van ieder moment dat ik er ben.’ Wij geven de linksbuiten in ieder geval groot gelijk en hopen hem ooit terug te zien in Nederland!

Vorige week keken wij naar de Fashion Player Award-winnaar uit 2019. Benieuwd wie het was? Lees het nu!