SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Modieus en milieubewust naar de wedstrijd

Dior staat al langer bekend om de unieke collecties en ook nu hebben ze de fashionwereld weer op zijn kop gezet. Dit deed het kledingmerk niet met één, maar met twee nieuwe collecties. Allereerst met de speciale samenwerking tussen het modehuis en de milieuorganisatie Parley for the Oceans. Zij zorgen voor outfits die interessant zijn voor alle voetballers. Als tweede een collectie die zich richt op het mooie Mexico.

Dior zet modewereld opnieuw op zijn kop

Geschreven door: Milan Verleg

Unieke collectie voor het klimaat

Als eerst kijken we naar de speciale Fall 2023 collectie, die in samenwerking is met Parley for the Oceans, een milieuorganisatie dat actie onderneemt tegen oceaanvervuiling. Dior verlangt zelf ook naar duurzame kleding en innovatieve mode, waardoor ze samen met Parley for the Oceans uitkwamen op deze unieke collectie.

Het uitzonderlijke van de duurzame kleding is dat het voor 96% bestaat uit gerecycleerde stoffen en een vrolijk kleurenpalet. Zo gaat het van koraalroze tot citroengeel en komt het in contrast met een selectie van grijstinten, de kenmerkende kleur van Monsieur Dior. Daarnaast zijn de modellen versierd met iconische motieven zoals Dior Italic en CD Diamond.

Eerste klimaatneutrale wedstrijd ooit

Hierdoor zijn de outfits ook erg interessant voor voetballers. De voetballerij zet zich steeds vaker in voor het klimaat en dat was afgelopen weekend goed te zien bij FC Dordrecht. De club speelde de allereerste klimaatneutrale wedstrijd ooit. Wat dit betekent? Je mocht niet met een benzineauto naar de wedstrijd komen en in het stadion dronken fans uit herbruikbare bekers. En als je toch zin had in een frikandel? Dan moest je het voor deze wedstrijd even doen met een veganistische frikandel met een groen sausje.

In Mexicaanse stijl

De Dior Cruise 2024 collection is ook het kijken waard. De collectie is 20 in Mexico City gelanceerd. Waarom er voor deze stad is gekozen? Dior heeft een rijke geschiedenis met Mexico. Zo heeft Christian Dior een voorliefde voor reizen en vreemde culturen, waardoor hij erg vaak in het land te aanschouwen is. Nu is deze liefde overgebracht op de kleren, waardoor jij deze zomer in een Mexicaanse stijl kunt rondlopen.

Aan de hand van deze collectie kun jij dus in stijl naar een voetbalwedstrijd. Toch willen voetballers er ook goed uitzien en dat kunnen ze doen met bijzondere voetbalschoenen. Dit vond het modemerk Prada ook en zij hebben nu in samenwerking met Adidas speciale kicksen op de markt gebracht.

Nieuwe collectie Dior
Outfits in Mexicaanse stijl