SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De innovatieve en duurzame schoenenpartner van AZ

Het sneakerlabel merk QURC Amsterdam heeft torenhoge ambities. Aan de hand van twee peilers, innovativiteit en duurzaamheid, ontwerpt het merk hoogwaardige mode. Dit is ook opgevallen in de voetbalwereld. Deze week werd bekend dat QURC in samenwerking met Cavallaro de nieuwe schoenenpartner is van AZ. Maar wat maakt dit merk nu zo uniek?

QURC Amsterdam

Schoenen van kurk

QURC maakt hun schoenen niet zoals de meeste bedrijven dat doen. Zo maakt het merk gebruik van kurk. En ja, je leest het goed: kurk! Dit materiaal past perfect bij het duurzame karakter van QURC en het ziet er ook nog eens mooi uit. Daarnaast heeft het voor schoenen een aantal voordelen. Zo veroudert kurk zonder te verslechteren, vooral dankzij de weerstand tegen vocht, is kurk een erg stevige stof, is het enorm licht en door de langzame verbranding van kurk maakt het een soort barrière tegen brand. Al hopen we niet dat je de schoenen daarvoor hoeft te gebruiken!

Het merk biedt ook nog andere schoenen aan. Zo heeft de schoenenwinkel sneakers die gemaakt zijn van ‘druivenleer’. Dit is een innovatief design product wat wordt vervaardigd uit druivenresten afkomstig uit de Italiaanse wijnindustrie. Wij weten niet hoe ze het verzinnen, maar het is origineel en erg modieus!

Voortaan gaan de AZ-spelers lopen in deze unieke schoenen. QURC heeft hiervoor, in samenwerking met Cavallaro, speciale schoenen ontwikkeld en binnenkort kun je deze ook kopen. Voor nu moeten we het nog even doen met de foto’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door QURC. (@qurc.amsterdam)

Unieke samenwerkingen

De samenwerking met een voetbalclub kwam niet uit de lucht vallen. Het merk heeft al vele andere samenwerkingen, zoals met Heineken, Mazda en YOYO, en in 2021 stapte oud-voetballer Patrick Kluivert al in bij het bedrijf. Wij hopen in ieder geval dat het merk nog vele unieke, duurzame schoenen gaat maken en dat nog meer voetballers het gaan dragen!

Neem vooral zelf een kijkje op de website van QURC Amsterdam om deze innovatieve schoenen te zien!