SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Cruyff opent nieuwe store in Europese metropool

Door velen gezien als de beste Nederlandse voetballer aller tijden, Johan Cruijff. Zijn gloriejaren beleefde de Amsterdammer bij Ajax en FC Barcelona en hier vergaarde hij wereldwijde eeuwige roem. Dat blijkt weer nu het Cruyff-label haar derde winkel heeft geopend in een Europese miljoenenstad.

De coronapandemie deert Cruyff niet en waar veel bedrijven een stap op de plaats moeten maken, breidt Cruyff zich uit. Een stap in trend met de meester zelf die vroeger altijd al zei: “De aanval is de beste verdediging”. Na een winkel in Amsterdam en Barcelona was de directie van Cruyff op zoek naar een volgende wereldstad waar je de passie voor voetbal kan proeven. Zo kwamen zij logischerwijs al snel bij Manchester uit. Midden in Arndale, het stadshart van Manchester, is een gloednieuwe luxe boetiek geopend van het merk. 

Het orakel van Betondorp

In 1982 begon Cruijff samen te werken met Emidio Lazzarini, de Italiaanse ontwerper die voor het eerst functionaliteit en elegantie introduceerde in de wereld van sportkleding. In de jaren tachtig werd Cruyff een geliefd merk op de sportvelden en halverwege het decennium veroverden zij een groot deel van de Nederlandse sportmarkt. Al vrij snel beleefde het label een hoogtepunt door in 1988 het Nederlandse Olympische team te kleden tijdens de zomerspelen in Seoul. Wat voetbal betreft, speelden sterren als Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Gerald Vanenburg, Stefan Petterson, Aaron Winter en John Bosman hun beste wedstrijden op Cruyff kicksen, ondertekend door de maestro zelf.

Sportief elegant

Johan Cruijff was naast een weergaloze voetballer ook een ijzersterke trainer. Hij stond bekend om zijn gevoel voor talentherkenning en durfde jeugdige spelers voor de leeuwen te gooien in grote wedstrijden. Dit zie je in een bepaalde vorm ook terugkomen in de Cruyff-stores. Naast haar eigen brand is er door Cruyff ook ruimte gemaakt voor talentvolle merken. Zo is er bijvoorbeeld ruimte voor het herenkleding merk ‘Off The Pitch’ uit Rotterdam. De Cruyff-collectie die verkrijgbaar is in Manchester bestaat uit eersteklas heren- en damesschoenen, sneaker, trainingspakken, puffer jacks, grafische shirts en klassieke tracktops. Ook al wil je niet direct iets kopen, dan adviseren we je even een rondje door de winkel te lopen. Alleen al een bezoek aan de Cruyff-store is al een toffe ervaring op zichzelf. 

Nog meer over de gloednieuwe Cruyff-store in Manchester? Check it out!

De nieuwste Life After Football is vanaf nu te koop in alle erkende boekhandels of via de Life After Football webshop.