SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Clan de Banlieue X Cruyff: streetwear meets football

Een unicum voor Clan de Banlieue, want modemerk Cruyff staat voor de eerste keer haar portretrecht af voor deze toffe collab. Het Rotterdamse streetwear label en het Amsterdamse sportmerk hebben samen een iconische collectie gelanceerd waarin beide werelden samensmelten. 

De Clan de Banlieue X Cruyff samenwerking is eigenlijk gewoon meant to be aangezien zij één ding volledig gemeen hebben: de straat. Het Rotterdamse label is opgezet door een paar studenten uit de Rotterdamse multiculturele wijk Spangen. De straten van Spangen vormen het thuisfront van de oprichters. Aan de andere kant hebben we Johan Cruijff. Nederlands grootste en beste voetballer aller tijden is afkomstig uit de Amsterdamse volksbuurt Betondorp, wat destijds een buitenwijk van de stad was. De straten van Betondorp zijn de bakermat van Johan Cruijff’s voetbalcarrière. 

Samensmelting

De gehele collectie kent een diepere achtergrond dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Dit zorgt ervoor dat volledig verschillende items uiteindelijk toch één geheel vormen. Klassieke en moderne materialen verwijzen naar de rijke historie van Cruijff, maar ook naar de moderne interpretatie van streetwear brand Clan de Banlieue. De T-shirts zijn uitgevoerd in vijf verschillende kleuren en dit is niet zonder reden. Deze kleuren staan op hun beurt weer symbool voor enkele clubs waar Het Orakel van Betondorp voor voetbalde. Deze T-shirts worden gecombineerd met een tracksuit welke is gemaakt van scuba-materiaal.

Ode aan de buurt

Cruijff wilde de beste voetballer ter wereld worden, dat lukte. Deze collectie zorgt voor een mix met de waardes van Cruijff als de achtergronden van Clan de Banlieue. Samen brengen zij een ode aan de multiculturele wijken met het doel de verschillende achtergronden te verenigen. Tijdens zijn voetbalcarrière was Cruijff ook al met fashion bezig. In 1982 werkte hij samen met de Italiaanse designer Emidio Lazzarini. Samen richtten zij zich op sportkleding met de nadruk op functionaliteit, maar ook zeker op elegantie. Deze collecties zijn omgezet naar een hedendaagse lijn vol moderne toevoegingen. 

14 en 22

Het nummer 14 associëren we altijd direct met Johan Cruijff, nummer 22 vergt daarentegen enige uitleg. De naam Clan de Banlieue is een verwijzing naar de buitenwijken van Parijs. De Franse stad bestaat uit 20 arrondissementen en vooral het 20ste arrondissement wordt door de Parijzenaars gezien als een banlieue, ofwel buitenwijk. Daarnaast beweert de plaatselijke bevolking dat er een 21e arrondissement was, dus besloot het merk het 22ste arrondissement te claimen. Hiermee willen zij een denkbeeldige nieuwe banlieue creëren dat haar leden vertegenwoordigt. 

Vanaf vandaag, 14 september, is de Capsule Collectie beschikbaar in de winkels van Clan de Banlieue, Cruyff en geselecteerde retailers.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Volg nu onze Facebook en Instagram en blijf 24/7 op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle.