SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Clan de Banlieue met een nieuw kunststukje!

Header Clan de Balinieue

Clan de Banlieue heeft een nieuwe herfst- en winter collectie. Geïnspireerd door de underground streetstyle, die sinds de jaren ’90 wereldwijd in de buitenwijken opkwam. Het vertegenwoordigt alledaagse looks op straat, op de meest moeiteloze maar frisse manier. Hiermee probeert het Rotterdamse fashion merk mensen met elkaar te verbinden.

In de jaren ’90 behoorden het dragen van trainingspakken, baseballpetjes en varsity jackets niet tot de mainstream-kleding. De stijl werd vergeleken met een rebelse subcultuur die vroeger een slechte naam had, vaak ‘Grime fashion’ genoemd. Tegenwoordig hebben veel merken grime fashion aan hun collecties toegevoegd om voor iedereen kleding te produceren die bij hem/haar past.

Nieuwe luxe

De esthetiek van deze collectie weerspiegelt echt wie Clan de Banlieue is als merk en waar ze voor staan. Het gaat erom dat we trouw blijven aan ons DNA. Dat is het aanbieden van basisstukken voor dagelijks gebruik, gemixt met opvallende stukken om je look te onderscheiden en je op een unieke manier uit te drukken. We hebben het oude, het nieuwe en het ‘andere’ samengevoegd in onze collectie, die een assortiment aan trainingspakken, sweatsuits en jacks biedt, elk ontworpen met hetzelfde DNA in gedachten, maar toch uniek op hun eigen manier.

Banlieue is de Franse naam voor buitenwijk, zoals die in Parijs, maar ook in New York. Mede-oprichter Richard Lopes Mendes koos specifiek voor deze naam, omdat hij het niet eens is met de negatieve associatie die buitenwijken hebben. Hij gelooft dat de verschillende ‘Banlieues’ een mooie representatie zijn van een multiculturele samenleving en ondanks hun financiële situatie, één zijn met elkaar.

Uit de hand gelopen schoolproject

Begon in 2016 als een schoolopdracht en is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardig streetwear merk. Richard moest tijdens zijn examenjaar een eigen bedrijf opzetten en begon met het ontwerpen van T-shirts. Al snel merkte Richard dat er vraag was naar zijn T-shirts nadat hij ze verkocht via social media. Na het succes op Instagram was Richard klaar voor de volgende stap en sloten zijn twee vrienden, Levie Merckens en Sinan Karaca, zich aan bij het merk.

Vijf jaar later bestaan de unisex collecties van Banlieue uit trainingspakken, T-shirts, broeken en bijpassende hoodies in verschillende kleuren en prints. De afgelopen jaren hebben we verschillende collabs gelanceerd met merken als Champion, Sparta Rotterdam, Cruyff en Robey. De collecties worden verkocht door retailers als Footlocker en de Bijenkorf. Het merk heeft ook een eigen fysieke winkel in hometown Rotterdam en opent in 2020 een tweede vestiging in modestad Amsterdam.

Wil jij nog meer fashion artikelen? Check het dan hier!

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.