SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Chester Perry Company ziet Abraham!

Wie kent het nog, Chester Perry? Inmiddels al een lange tijd beter bekend onder de naam C.P. Company. Nu, 50 jaar na de oprichting, zijn dezelfde kernwaarden en elementen nog altijd belangrijk binnen het merk. Daarnaast is er ook een balans gecreëerd tussen vakmanschap en textieltechnologie. Dit mag gevierd worden en dat gaat het CP op een speciale manier doen.

In 1971 werd het Italiaanse C.P. Company opgericht en inmiddels zijn we 50 jaar verder en ‘ziet het bedrijf Abraham’. Ondanks de maatschappelijke situatie wil het kledinglabel dit groots gaan vieren. Door middel van een bomvol programma van authentieke samenwerkingen, activiteiten voor de gemeenschap en een respectvol eerbetoon aan vijf decennia van menselijke innovatie.

Het verhaal

In 2021 zal er elke maand een speciaal item gelanceerd worden in samenwerking met een ander merk of geheel zelf ontwikkeld. Elk item kun je zien als een deel van het DNA van C.P. Company. Ook zal het een stap zijn in de ontwikkeling van Italiaanse kleding. Het eindresultaat zal een garderobe zijn die helemaal compleet is. De inrichting zal niet alleen kleding omvatten, maar het wordt een hele ervaring waar je ook herinneringen, speelgoed, boeken en posters in terug kan vinden. Het eindresultaat zal het verhaal vertellen rond het jubileum van C.P. Company. Symbool van het jubileum is een vlag gemaakt van iconische stoffen van het bedrijf. Allemaal aan elkaar genaaid en geverfd als een uniek stuk stof. In de vlag zijn de twee belangrijke pijlers terug te vinden. De expertise in technisch onderzoek van stoffen en de ontwikkeling van verftechnieken.

De speciaal gemaakte vlag voor het jubileum van C.P. Company

Massimo Osti

De naam van het in 1971 opgerichte bedrijf werd in 1978 veranderd. Massimo Osti veranderde de naam van zijn merk Chester Perry naar C.P. Company. Deze naam was meer volwassen en startte een invloedrijke creativiteit in de geschiedenis van sportkleding. Afgelopen decennia is het merk blijven verkennen in een hybride stijl die de functionaliteit van vintage militair werk- en sportkleding combineert met onderzoek en innovatie van stoffen. Dit werd versterkt door het gebruik van kledingverven. Een techniek die als eerste ter wereld door C.P. Company werd gebruikt midden jaren 70.

Voor meer informatie zie: www.cpcompany.com

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.