SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Attentie voor de Speedmaster liefhebbers

Breng twee van de belangrijkste elementen van de Speedmaster samen en je hebt een collectorsitem! Een slimme zet van Omega die op deze manier hun 65-jarige jubileum viert. De Omega Speedmaster 321 Canopus Gold is een sier voor het oog door zijn hoge glans en de witgouden legering. Het 321-uurwerk aan de binnenkant in combinatie met het exotische materiaal van de kast maken het anders dan dat we ooit hebben gezien.

Omega Speedmaster

De elementen van het meesterwerk

Het allereerste Speedmaster-horloge werd in 1957 geïntroduceerd en bij het grote publiek vooral bekend door haar cruciale aandeel in de allereerste maanlanding. Zelfs op deze uitvoering was al het beroemde zeepaardje te zien, welke we door de jaren heen altijd terug hebben zien komen. Dit handelsmerk is aan de binnenkant van het saffierglas gegraveerd op de achterkant van de kast, maar de kenners valt waarschijnlijk iets opvallends op. Het oog van het zeepaardje bestaat nu uit een blauwe saffier. Verder is de kast 38,6 millimeter en gemaakt van 18-karaats Canopus-goud. Deze exclusieve legering bepaald voor een groot gedeelte de prijs van €80.700. De diepzwarte wijzerplaat gemaakt van onyx in combinatie met een witgouden ring geeft het horloge nog meer statuur.

Het verwerken van de prachtige materialen

Tijdens het productieproces worden de drie afzonderlijke lagen aangebracht op de gegraveerde ring. In een Grand Feu oven wordt dit vervolgens op exact 850 graden gesleten. Na de finishing touch van de ring, waar onder andere de nummering verduidelijk wordt, worden de originele specificaties van de Speedmaster aangebracht. De wijzerplaat bestaat uit drie speciale componenten. De messing grondplaat bestaat uit een coating van Diamond Like Carbon. De drie chronograafmeters bestaan ook uit onyx, net als de seconde- en minutenringen.

De gloednieuwe Omega Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold is gelukkig niet gelimiteerd en alle verzamelaars kunnen hun collectie ongestoord uitbreiden.

Bekijk en shop het collectors item nu bij GASSAN Diamonds.

Hou je van fashion en wil je hier meer over lezen? Bemachtig ons laatste magazine over dé fashion players van 2021 via de webshop van Life After Football.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.

Omega Speedmaster
Omega Speedmaster