SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Art of Football eert Damien Hirst met nieuwe ontwerpen

Elke maand creëert kledingmerk Art of Football ontwerpen in samenwerking met hun favoriete artiesten. Deze maand is het de beurt aan Damien Hirst om zijn kunsten te bundelen met het merk uit het Verenigd Koninkrijk.

Art of Football drukt de emoties van voetbal uit op een T-shirt. Fans hoeven niet langer met een slechte replica of een duur wedstrijdshirt van hun lievelingsclub te supporteren. Zij kunnen stijlvol hun club steunen met T-shirts die gemaakt zijn als kunstwerk. In de shirts probeert het kledingmerk rauwe emotie en energie vast te leggen die je op dat ene memorabele moment voelde. Deze secondes van pure blijdschap, feest of diep verdriet worden tot kunst verheven op deze shirts.

Art of Football X Damien Hirst kledingcollectie

ATP – Tee or Sweat | £30.00

Fifa Discs Art of Football

Fifa Discs – Print or Canvas | £11.99

Kunstenaarscollectie

Damien Hirst is niet de eerste kunstenaar die wordt geëerd door Art of Football. Michelangelo, Salvador Dalí en Keith Haring gingen hem al voor. Het werk van de Brit richt zich onder andere op schoonheid, dood en wedergeboorte. Verder laat hij onderwerpen als geneeskunde, technologie en onsterfelijkheid vaker terugkomen in zijn werken. Zijn stijl van illustreren is gecombineerd met de liefde voor voetbal van Art of Football. In de creaties vind je sweaters terug met logo’s van sportzenders, voetballen etc. vormgegeven als medicijn. Ook zijn er shirts te zien met vlinders die de voetbalshirts weergeven van de jaren ’90.

Art of Football

Met hun kledingcollecties brengen zij een ode aan het voetbal. Zij benoemen het spelletje dan ook wel als medicijn. Wanneer je club scoort verdwijnen heel even alle problemen van het dagelijkse leven of je vindt eindelijk je ontspanning na een zware werkweek. Het merk heeft kleding geproduceerd voor tal van Europese clubs. Zo kun je ontwerpen kopen van FC Barcelona tot aan het Schotse Aberdeen en van het nationale elftal van Brazilië tot aan Napoli. Ook Nederlandse clubs als Ajax, Feyenoord en PSV vind je terug in het ruime assortiment.

Naast T-shirts zijn de ontwerpen ook te krijgen op canvas. Check de gehele collectie van Art of Football X Damien Hirst hier!

Bekijk ook deze SS20 collectie van Nivelcrack waar Ronaldo op prijkt!