SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Arket: Minimalistische en toffe nieuwe running collectie uit onverwachte hoek

‘Buiten sporten in Scandinavië gaat voor een groot deel om het accepteren van het weer,’ zo luidt het persbericht. Reken Nederland dezer dagen maar even bij Scandinavië dan.

Iedereen die deze dagen vroeg uit zijn bed stapt, weet dat de grootste horde van de dag eigenlijk al achter hem ligt. De dagen zijn grijs, nat, koud en kort en geen van al die woorden is er een om blij van te worden. Toch zijn er wel manieren om actief en opgewekt te blijven. Sporten is er daar één van. Sporten in toffe kleren is een nog iets betere variant daarvan.

Enter Arket. Het high-end label van de Zweedse kledinggigant H&M weet namelijk elk jaar opnieuw de koude dagen een beetje op te warmen met een paar prachtige collecties. Dit jaar komt er zelfs een heuse primeur: het kledingmerk introduceert ARKET RUNNING, een modern en nieuw sportswear concept.

Je kunt van dit nieuwe concept precies verwachten wat je zou verwachten van Arket. De collectie bestaat uit een mix van duurzame high-performance materialen met een uitgekiende minimalistische stijl. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de nieuwe collectie is ontworpen in samenwerking met de design studio van het merk in Stockholm.

 

ARKET RUNNING

‘Rennen in Scandinavië gaat net zo veel om het vinden van vrede met het weer als met je eigen lichaam en geest. Dat betekent dat functie altijd voorop staat bij ons. Maar functie kan ook breder worden geïnterpreteerd,’ zegt Anna Teurnell, Anna Teurnell, de Head of Design van Arket. Ze gaat verder: ‘Ons design is beïnvloed door de moderne rennen, voor wie prestaties en een gebalanceerd leven hand in hand gaan.’

Alles goed en aardig, maar hoe ziet dat er dan uit, horen we je denken? Nou, zo dus:

De windbreaker in de collectie heeft reflecterende details en zijn helemaal gemaakt van gerecycled polyester. De shorts in de herencollectie zijn van hetzelfde materiaal. De compression tights zijn voor 90 procent van gerecyclede materialen, evenals de T-shirts en trui.

De Running Collectie is vanaf deze week verkrijgbaar via de webshop van Artket en natuurlijk de prachtige Flagship Store van Arket op het Leidseplein.