SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

”Apart om opeens veel meer geld te besteden”

Thom Haye zet als geboren Amsterdammer zijn eerste stappen op het voetbalveld bij AFC. Het talent valt op en AZ overtuigt Haye om in Alkmaar te komen voetballen. De middenvelder ontwikkelt zich goed en die ontwikkeling wordt beloond in de vorm van zijn eerste profcontract. Haye zal zich, net als elke andere voetballer, het moment nog goed herinneren dat zijn eerste grote ”paycheck” binnenkwam. We vroegen hem naar het moment en hoe hij het als jonge jongen besteedde.

Stem op Thom Haye voor Fashion Player of the Year 2022

Wat heb je van je eerste grote paycheck gekocht?

”Dat was bij mijn eerste club AZ waar ik debuteerde en ook best wel snel al Europese wedstrijden speelde. Het was een aparte ervaring om opeens veel meer geld te besteden. Haast onrealistisch. En als je dan zo jong bent denk je nog best oppervlakkig. Ik ging dan bijvoorbeeld allemaal hele dure merken kopen. Zoveel dat mijn moeder ook wel vragen begon te stellen over de prijs ervan en of dat wel allemaal zo verstandig was. Wat veel meer emotionele waarde heeft, is het horloge dat ik op mijn achttiende kocht. Dat is heel speciaal en dat zal me altijd een mooie herinnering geven aan die bepaalde periode.”

En een horloge is een accessoire die een outfit kan complementeren volgens de middenvelder. ”Dat kan op verschillende manieren. Soms is het juist nice om een outfit rustig te houden en met sneakers de accenten te leggen. Ik vind het de laatste tijd mooi om iets extra’s te doen met een horloge of een ketting. Ik draag vaak een armband met mijn naam erop. Een vriend van mij die een eigen kledinglijn is begonnen heeft er een voor me laten maken.”

Haye is namens Life After Football genomineerd voor de Fashion Player Award 2022. Check de genomineerden en breng je stem uit!