SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Ajax-fans opgelet: herbeleef de Champions Leaguewinst

Vol trots presenteren Patta en Umbro een nieuw pareltje in hun uitgebreide collectie fantastische shirts. De Patta x Umbro ’95 Football Jersey is een ode aan het shirt waarin Ajax in 1995 de Champions League won. De shirts gaan om 13.00u vandaag op de Patta-website in de verkoop!

We nemen je mee naar het seizoen ’94-’95. Het seizoen dat de Amsterdamse trots Ajax een historische prestatie neerzet. Tijdens de Europese uitwedstrijden werd een prachtig shirt gedragen. En dankzij het puntertje van Kluivert in de finale, heeft dit tricot een legendarische status gekregen onder de fans en voetballiefhebbers.

Patta x Umbro ’95 Football Jersey

In Amsterdam – en ook zeker ver daarbuiten – kijkt bijna iedereen met weemoed terug naar seizoen ’94-’95. Misschien wel een van de beste teams in de geschiedenis van voetbal zette een prestatie van formaat neer. De ‘Godenzonen’ bleven het hele jaar ongeslagen en wonnen zowel het landskampioenschap, de Nederlandse supercup alsook de kerst op de taart: de UEFA Champions League. Een wereldprestatie met een piepjonge ploeg aan de hand van routinier Frank Rijkaard. En dus reden genoeg voor Amsterdamse streetwearlabel Patta om zich over dit shirt te buigen.

Het resultaat

Het shirt heeft de originele kleuren van het uitshirt behouden. Het Patta x Umbro ’95 Football Jersey is gemaakt van 100% polyester. Het shirt heeft een jacquard gebreid dubbel ruitpatroon met een Inji-patroonprint. De originele sponsor ABN-AMRO is vervangen door ‘PATTA AMS’ . Ook is het welbekende Ajax-logo vervangen door het geborduurde Patta-logo. De kraag is precies hetzelfde als het origineel en bestaat dus uit een rode, witte en zwarte baan.

Legendes

Het originele shirt is tijdens het seizoen gedragen door verschillende voetbaliconen. Hierbij kan je denken aan huidig bondscoach van Nederland Frank de Boer, Danny Blind, Clarence Seedorf, Frank Rijkaard, Patrick Kluivert en Edgar Davids. Laatstgenoemde is een van de modellen – zie onder – die dit nieuwe exemplaar als eerste mocht showen.

Ajax

De Patta x Umbro ’95 Jersey is vandaag online verkrijgbaar vanaf 13:00 uur en in de Patta-winkels in Amsterdam, Londen en Milaan. Check: www.patta.nl

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!