SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

adidas Predator belooft jou nog meer grip op de bal

Vet nieuws! Vandaag komt adidas namelijk met de herintroductie van een icoon. De adidas Predator gaat vanaf vandaag in de verkoop, en hij mag er zijn.

Wat hebben Ronald Koeman, Dirk Kuyt, Zinedine Zidane, David Beckham en Pierre van Hooijdonk gemeen? Juist ja, dat ze toepvoetballers waren die met scherp konden schieten. Toeval of niet, allen hadden ook nog een andere overeenkomst: ze liepen allemaal op de adidas Predator.

Hier vind je meer adidas sneakers, yeezy, predators en ander nieuws!

Feyenoorders zullen deze schoenen zich zelfs herinneren als hoofdrolspelers in één van de grootste hoogtepunten in de clubhistorie. In het seizoen 2001/2002 schoot Pierre van Hooijdonk namelijk twee vrije trappen binnen op deze schoenen tijdens de legendarische UEFA-cup finale tegen Borussia Dortmund.

Adidas Predator 2020

Vandaag markeert dus de herintroductie van die legendarische schoen. En dat mag natuurlijk gevierd worden. Dit is hem: 

Demonskin

Een van de belangrijkste toevoegingen aan de schoen is wat adidas trots de ‘Demonskin’ noemt. Dit is een innovatie met spikes die voor de eerste keer op een voetbalschoen zal worden gebruikt. Volgens de Duitse schoenenfabrikant is deze techniek ‘gebaseerd op jarenlange data research en tests’. De ‘Demonskin’ is zelfs het resultaat van een computeralgoritme dat een nieuw raakvlak tussen de schoen en de bal creëert. De hoge sockfit-hals past zich aan aan de vormen van de spelers voet waardoor de schoen goed aansluit en steun biedt.

Behalve op voetbalschoenen zal de ‘Demonskin’ ook op andere adidas-producten zoals keepershandschoenen geplaatst worden, waardoor spelers op het hele veld over verhoogde controle en versterkte kracht beschikken. Of je daarmee ook direct zo goed kunt schieten als Zidane, Van Hooijdonk of Beckham, dat moet je nog maar bezien. Maar één ding is zeker: je materiaal kun je hierna niet meer de schuld geven.

De voetbalschoenen kosten 279,95. Ze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de webshop van adidas.