SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het prachtige Hofi Mango en de welbekende Pontjesbrug

Na een week van afwezigheid kunnen we aankomende dinsdag- en woensdagavond weer genieten van Footvolley Curaçao bij RTL 7. Dit zijn tevens de laatste twee afleveringen van het huidige seizoen, wat betekent dat de ontknoping nadert! Aankomende woensdag weten we eindelijk welk duo zich winnaar van het prestigieuze footvolleytoernooi mag noemen. Daarnaast trekt presentator Sander de Kramer er weer op uit om samen met de legendes het prachtige eiland Curaçao te ontdekken. In deze aflevering gaat hij samen met Eljero Elia langs bij Hofi Mango, waar zij worden ontvangen door Jandino Asporaat, en brengt de presentator met Gianni Zuiverloon een bezoek aan de welkbekende Pontjesbrug.

Eljero Elia en Sander de Kramer krijgen een rondleiding van Jandino Asporaat bij Hofi Mango

Hofi Mango

Het historische Hofi Mango is in 1707 ooit opgericht als plantage. Naast de iconische mango’s floreerden hier ook suikerrietgewassen, waaruit de traditionele Curaçaose rum, genaamd “Geldduivel”, werd gedistilleerd. Het suikerriet werd geperst in een speciaal gebouwde suikermolen, een windmolen naar Nederlands model. Deze historische suikermolen is de enige in het Caribisch gebied en vormt nu het middelpunt van Hofi Mango.

Tegenwoordig is Hofi Mango een natuurpark, ontwikkeld door trotse eigenaar Jandino Asporaat, bestaand uit meer dan zeshonderd mangobomen van meer dan duizend jaar oud. Het park herbergt verschillende wandelroutes  met een variatie aan bossen, palmen- en bloementuinen en dieren als witstaartherten, wilde zwijnen en tal van vogels en vlinders. Daarnaast is er een business academy, hoveniers- en landbouwopleiding voor Curaçaose jongeren. In aflevering 6 ontvangt de geboren Curaçaoër Jandino Asporaat presentator Sander de Kramer en Eljero Elia, die een rondleiding krijgen over het park. Elia en Asporaat zijn geen onbekenden van elkaar. De mannen vertellen over hun vriendschap en het respect dat ze voor elkaars prestaties hebben. Het prachtige park is één van de highlights van Curaçao, een absolute aanrader als je het ons vraagt.

De handen van God met uitzicht op de Christoffelberg
Elia, De Kramer en Asporaat bij Hofi Mango
Elia, De Kramer en Asporaat bij Hofi Mango

Koningin Emmabrug

De Koningin Emmabrug, beter bekend als de Pontjesbrug, is een iconische pontonbrug in het hart van Willemstad op Curaçao en een opvallende bezienswaardigheid. De houten draaibrug biedt een mooi uitzicht op de kleurrijke gebouwen van Willemstad en fungeert als een vitale verbinding tussen Punda en Otrobanda, de twee historische wijken van de stad. Ook Sander de Kramer en Gianni Zuiverloon laten deze bezienswaardigheid niet aan hun voorbijgaan. Dit bezoek is de uitgelezen mogelijkheid om meer van Zuiverloon te horen over de Play Mental Foundation, die hij samen met voormalig prof Edson Braafheid heeft opgezet. De stichting zet zich in voor een betere geestelijke gezondheid van tieners en (jong)volwassenen. Door het delen van hun eigen ervaringen, maar ook door het aanbieden van professionele inzichten, workshops en clinics, willen zij mentale gezondheidsproblemen onder de aandacht brengen.

Gianni Zuiverloon - Pontjesbrug
Gianni Zuiverloon - Pontjesbrug

Curaçao Tourist Board Europa

Plan jij ook een bezoek aan het prachtige Curaçao? Neem dan vooral een kijkje bij het CTBE en laat je informeren over al het moois dat het eiland te bieden heeft! Mede dankzij het Curaçao Tourist Board Europa hebben wij deze onvergetelijke trip kunnen maken.