Content
Content
Loading..


Onze hoofdstad kleurt Oranje

share

Nu de eerste wedstrijd van Oranje voor de deur staat, raakt Nederland en dus de hoofdstad Amsterdam steeds meer in de ban van het grote voetbaltoernooi dat vrijdag 8 juni start.
In samenwerking met Nike kleurt de stad vanaf nu steeds meer oranje. Zo is vanaf dinsdagochtend de Bijenkorf op de Dam in Amsterdam opgesierd in onze nationale kleur en is woensdagmorgen een mega billboard in Amsterdam onthuld met daarop sterspelers van het nationale team. Eerder al maakte Nike diverse andere activiteiten rondom deze voetbalzomer bekend.

In het centrum van Amsterdam, aan de Stadhouderskade, schitteren vanaf 6 juni topspelers Strootman, Van der Vaart, Sneijder en Van der Wiel op een gigantisch, niet te missen billboard.
Met dit beeld wenst Nike het nationale team succes met het toernooi, in de hoop dat zij doorbreken naar de finale en met de beker terugkeren. Dit billboard is een van de grootste dat ooit in Amsterdam heeft gehangen.

Net als bij de introductie van het uittenue van het Nederlands elftal, claimt Nike de etalages van de Bijenkorf in Amsterdam. Alle etalages zijn vanaf 5 juni ingericht met beelden en zelfs interactieve voorstellingen waarin het Nederlands elftal, het tenue en haar spelers centraal staan.
Zo kunnen bezoekers in de Nike Shop in de Bijenkorf op de foto in de Nike photo booth in het thuistenue. Deze is vervolgens te zien in de hoeketalages. Als nooit eerder vertoonde feature breekt bovendien de hoeketalage virtueel bij elke aanraking, waarna er beelden van ons nationale team en de Nike photo booth tevoorschijn komen.

De activiteiten in Amsterdam zijn onderdeel van de “My Time is Now” campagne van Nike Football. De kick-off van de campagne was op vrijdag 18 mei met een nieuwe film waarin een recordaantal topspelers uit de hele wereld te zien zijn en het Nederlands elftal een hoofdrol vervult.
Als uitbreiding op Nike’s “My Time is Now” film heeft Nike bekend gemaakt dat er negen verborgen tunnels verwerkt zitten in de video. Met deze extra content kunnen kijkers de film op een unieke en interactieve manier ervaren.