Content
Content
Loading..


IWC presenteert het officiële EK horloge van het Duitse elftal

share

Het aftellen naar de aftrap van EURO 2012 is begonnen. Als onderdeel van een langdurig partnership met de Duitse voetbalbond (DFB) lanceert het Zwitserse IWC Schaffhausen een speciaal horloge: de Big Pilot’s Watch Edition DFB. Van de limited edition zijn slechts 250 exemplaren vervaardigd. De prijs van het horloge bedraagt 13.600,-.

Met zijn 46 mm is de Big Pilot’s Watch Edition DFB een robuust horloge dat superioriteit moeiteloos paart aan precisie en betrouwbaarheid. De ontwerpers van IWC hebben de nationale kleuren van het Duitse team op subtiele wijze laten terugkomen. De cijfers zijn zwart terwijl de kleine secondewijzer en de indicatie van de gangreserve rood zijn. De gele ‘1’ in de display is een aanduiding dat het loopwerk moet worden opgewonden. Een zwart gestanste lederen band completeert de kleurenmix.

De Big Pilot’s Watch van IWC begeleidt de beste voetballers van Duitsland in hun poging de EURO 2012 beker te veroveren. Het horloge straalt harmonie uit en een verrassende eenvoud. Eigenschappen die bij bondscoach Joachim Löw hoog in het vaandel staan. “De kernkwaliteiten van modern voetbal zijn beheersing van de basisvaardigheden en het vermogen om sneller te denken dan je tegenstander. Eenvoudig spelen, flink scoren, dat is de filosofie van het Duitse team.“

De IWC Big Pilot’s Watch Edition DFB is niet alleen bedoeld voor voetbalfans. Met iedere aankoop wordt een goed doel gesteund. Een deel van de opbrengst gaat naar de Duitse vestiging van de Laureus Sport for Good Foundation, die de kracht van sport aanwendt voor het aanpakken van maatschappelijke problemen. De stichting in Duitsland heeft in zeven steden een straatvoetbalcompetitie voor achtergestelde kinderen opgezet. Daarbij ligt de focus op sociale en culturele interactie om het jonge mensen mogelijk te maken actief bezig te zijn.